Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Zonnewijzers. Sfeervolle decoratie in de tuin

Zonnewijzers. Sfeervolle decoratie in de tuin

Een sieraad voor de tuin is een echte originele zonnewijzer. En een zonnewijzer is niet alleen heel mooie decoratie voor de tuin, maar het houdt je ook letterlijk bij de tijd.


Een klassieke zonnewijzer heeft de vorm van een globe, beschikt over een pijl de de tijd wijst en staat op een voet.

Diverse fabrikanten van tuin decoratie maken dit soort zonnewijzers. Hieronder vind je hun aanbiedingen en diverse voorbeelden van zonnewijzers.


Esschert Design zonnewijzer gietijzer

Esschert Design heeft diverse gietijzeren zonnewijzers in de aanbieding. Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n zonnewijzer van gietijzer.

Zonnewijzer gietijzer Esschert Design

Zonnewijzer gietijzer Esschert Design


Voor een kleine zonnewijzer, zoals hier boven afgebeeld, betaal je minder dan 40 euro, maar er zijn ook duurdere zonnewijzers te koop.

Luxe zonnewijzer KS verlichting

Bijvoorbeeld onderstaande zonnewijzer van KS Verlichting. Deze is gemaakt van meer verfijnde materialen als messing, rood koper en brons.

Zonnewijzer koper en messing, KS Verlichting


Zonnewijzer koper en messing, KS Verlichting


Een zonnewijzer is een klok uit de oudheid

De zon werd al in lang vervlogen tijden gebruikt om de tijd af te lezen. De oudst bekende zonnewijzer dateert van ongeveer 1500 voor Christus. Deze zonnewijzer werd in Egypte gevonden.


Horizontale zonnewijzer

Horizontale zonnewijzer

Zonnewijzer als functionele tuindecoratie

Je hebt horizontale zonnewijzers, deze zien er uit als een tafel, maar deze kom je zelden tot nooit in tuinen tegen. De verticale, rechtopstaande, zonnewijzer is echter mooie decoratie voor je tuin. Natuurlijk heeft een zonnewijzer wel de ruimte nodig, hij moet immers in de zon staan. Je komt de zonnewijzer daarom meestal op een grasveld tegen, of tussen lage planten.

Deze horizontale zonnewijzers kom je ook tegen bij bovenstaande aanbiedingen van zonnewijzers, maar zijn een stuk zeldzamer.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van zonnewijzers voor voorbeelden en prijzen.Samenvatting:
De zonnewijzer is een stijlvolle klassiek ogende decoratie voor in je tuin. Kijk bij de aanbiedingen van zonnewijzers hier boven voor voorbeelden, foto's en prijzen van zonnewijzers.

Menu :