Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Soorten glijbanen voor in de tuin

Soorten glijbanen voor in de tuin

Heb je kleine kinderen? Dan zal er in de tuin niet alleen ruimte zijn voor planten en bloemen maar ook een speelplek gereserveerd moeten worden voor de kinderen.


Een glijbaan is buitenspeelgoed dat altijd een welkome toevoeging is aan zo'n 'speeltuin'. Wij kijken hier naar de mogelijkheden voor een glijbaan in de tuin.

Kunststof glijbanen

De speelgoedfabrikanten Little Tikes, Smoby en Feber maken kunststof glijbanen voor in de tuin. Het zijn goedkope glijbanen die heel plezierig glijden en veilig zijn voor kleine kinderen. Bovendien hebben deze merken een groot aanbod aan mooie glijbanen waaruit je kunt kiezen. Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Hoog of laag?

Hoog of laag? Groot of klein? Die keuze wordt bepaald door de ruimte die je hebt, maar vooral door de grootte van de kinderen die de glijbaan gaan gebruiken. Je hebt lage en heel lage glijbanen, met een hoogte van minder dan 70 centimeter, of nog veel minder. Maar je hebt ook hoge glijbanen van meer dan 150 centimeter hoog. De laatste zijn ook nog door grotere kinderen te gebruiken maar iets minder veilig voor de allerkleinsten.Waterglijbanen

Heel leuk op hete zomerdagen zijn de glijbanen waarop je een waterslang kunt aansluiten. Helemaal wordt het als je deze waterglijbanen met de voet in een zwembad zet, dan wordt je tuin een echt water-speelparadijs.

Meer dan een glijbaan

Sommige glijbanen zijn voorzien van nog veel meer speelmogelijkheden. Soms zijn dat er zoveel dat de glijbaan in de buurt komt van een speelhuisje.

Kijk voor alle soorten kunststof glijbanen in het hier boven genoemde overzicht.
Menu :