Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tuin uitlichten met tuinverlichting

Tuin uitlichten met tuinverlichting

In de winter wil je 's avonds natuurlijk niet in een donker gat kijken als je het ruim uit kijkt. Verlicht je tuin sfeervol met tuinlampen. Er zijn heel mooie lampen te koop om je tuin uit te lichten.Wij kijken hier naar verschillende soorten tuinlampen en de beste en goedkoopste winkels om buitenlampen te kopen.

Een grondspot op planten, struiken, bomen en kunstobjecten uit te lichten

De beste manier om planten uit te lichten is vanaf de grond. Plafonds heb je immers niet in de tuin, en schuttingen en muren staan ook niet altijd op de ideale plek. Met een grondspot schijn je vanaf de grond naar een object (een plant, een boom, een beeld of een ander voorwerp). Daarbij dient de spot met de 'rug' naar het terras of raam geplaatst te worden zodat je vanaf die plek de lichtbron niet ziet maar wel hetgeen uitgelicht wordt.


Bomen uitlichten


Met een grondspot kun je vanaf de grond ook bomen uitlichten. Dit geeft een mooi, Zuid Europees, effect. Dit is natuurlijk alleen toepasbaar bij bomen die hun takken niet te hoog, maar ook niet al te laag hebben.

Schaduw effect

Je kunt er ook juist voor kiezen tegenlicht te geven. Dit geeft een mooi schaduweffect. Kijk bij plaatsing wel uit dat je vanuit het raam niet in de lamp hoeft te kijken.

Diepte effect

Wat heel fraai is, is als je achter het uit te lichten object ook nog begroeiing hebt in de vorm van struiken of een haag die je dan ook weer uitlicht. Dit geeft een heel mooi diepte-effect. En natuurlijk is zo'n gedeeltelijk verlichte tuin veel mooier dan een tuin waarbij alleen een enkele plant of ander object verlicht is.

Tuinverlichting kopen

Kijk hier voor de beste en goedkoopste winkels voor tuinverlichting
Menu :