Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Tips: Beste bladblazer kopen

Tips: Beste bladblazer kopen

Met een bladblazer kun je je tuin makkelijk en snel bladvrij maken. Daarbij zijn de bladblazers met zuigfunctie het meest handig. Hiermee verzamel je niet alleen het blad, maar zuigt het meteen in een opvangbak.


Hier kijken we naar verschillende soorten bladblazers en geven je tips waar je op moet letten als je een bladblazer koopt.

Goedkoop bladblazers kopen

Ben je op zoek naar een goede bladblazer voor zo min mogelijk geld? Kijk dan op Beste Bladblazer Kopen voor bladblazers van o.a. Flymo, Black & Decker, Bosch, Hitachi en Skil tegen de laagste prijs. Je vindt daar de beste winkels, de bladblazer top 10 en een keuzehulp.

Bladblazer met zuigfunctie

Zoals we al aangaven. Een bladblazer met een zuiger is het meest efficiënt. Met zo'n bladblazer hoef je niet te harken en vegen. De bladeren en ander tuinafval als takjes verdwijnen - zoals bij een stofzuiger - in een opvangzak.

In zo'n bladblazer met zuigfunctie is een versnipperaar (shredder) aan die bladeren, takjes en ander grof tuinafval versnippert voordat het de zak ingaat.

Benzine bladblazer

De werkpaarden onder de bladblazers werken op benzine. Dit zijn professionele bladblazers zoals bijvoorbeeld de plantsoenendienst ze gebruikt. Een ideale bladblazer voor mensen met een grote tuin. Je hebt benzine bladblazers met een 2-takt motor en benzine bladblazers met een 4-takt motor. De laatste zijn sterker maar ook zwaarder en duurder.

Elektrische bladblazer
Voor thuisgebruik wordt meestal gekozen voor een elektrische bladblazer. Hiervoor heb je geen benzine nodig, ze stinken niet en ze maken veel minder herrie tijdens het gebruik. Ook hebben elektrische bladblazers minder onderhoud nodig.

Bladblazer met accu

Binnen de elektrische bladblazers kun je weer kiezen tussen een bladblazer met of zonder accu. Een bladblazer met accu geeft je meer bewegingsvrijheid dan een bladblazer waarbij je aan het stopcontact vast zit, maar een accu bladblazer is over het algemeen wel iets minder krachtig.


Kracht van een bladblazer

We hebben het telkens over de kracht van de bladblazer, maar hoe zie je de blaascapaciteit en zuigcapaciteit van een bladblazer? De blaascapaciteit wordt (evenals bij een auto) in kilometers per uur uitgedrukt. Hoe hoger de km/u hoer krachtiger de bladblazer blaast.

De zuigcapaciteit wordt uitgedrukt in liters per uur. Ook hier staat meer gelijk aan beter.

Beste bladblazer

Flymo is het meest populaire merk bladblazer. Een Flymo bladblazer is een heel betaalbaar en de prijs / kwaliteit verhouding van Flymo is erg goed. Andere merken zijn Skil, Black & Decker en het minder bekende maar kwalitatief uitstekende McCulloch.

Kijk bij het  eerder genoemde Beste Bladblazer Kopen goedkoop de beste bladblazers te kopen.


Menu :