Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Gardena SR 1600 Aquamotion vijverstofzuiger (vijvervuilzuiger)

Gardena SR 1600 Aquamotion vijverstofzuiger (vijvervuilzuiger)

Vooral in het najaar, maar ook gedurende de rest van het jaar wordt het water in de vijver belaagd door bladeren, algen, modder en ander vuil.


Met een speciale vijvervuilzuiger (ook wel vijverstofzuiger genoemd) maak je de vijver moeiteloos schoon. De Gardena SR 1600 Aquamotion is zo'n vijvervuilzuiger.

Deze Gardena SR 1600 Aquamotion en andere vijverstofzuigers zijn voordelig te vinden in het overzicht met aanbiedingen alle vijverstofzuigers.

Vijvervuilzuiger of vijverstofzuiger

Dat de vijvervuilzuiger vaak een vijverstofzuiger is niet verwonderlijk. De vijverzuiger lijkt op het eerste gezicht sprekend op een stofzuiger voor in huis, maar vijverstofzuiger is eigenlijk ook weer een heel vreemde naam. Je zuigt er namelijk niet zozeer stof mee op (al doet deze vijverstofzuiger dat ook moeiteloos) maar ook veel grover vuil als bladeren, plantenresten, modder en draadalg.

Stofzuiger voor huis en tuin

De Gardena SR 1600 is een topper onder de vijvervuilzuigers. Deze vuilzuiger kun je zien als een krachtige stofzuiger voor buiten die geen enkel probleem met water heeft. Met de gardena SR 1600 maak je namelijk niet alleen je vijver of zwembad schoon, maar je kunt er ook je terras of garage mee uitzuigen. Daar waar een normale huis, tuin en keuken stofzuiger al snel de geest zal geven gaat de Gardena SR 1600 Aquamotion gewoon door. Natuurlijk kun je dit apparaat ook als stofzuiger in huis gebruiken.


Mondstukken vijverstofzuiger

De Gardena SR 1600 vijver / tuinstofzuiger wordt geleverd met 4 mondstukken.
  • Een bodemmondstuk, hiermee zuig je modder van de bodem van de vijver.
  • Een voegenmondstuk, voor moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Een draadalgmondstuk, ideaal om algen uit je vijver te verwijderen.
  • Een breed mondstuk, voorzien van rubber strips, om het restwater weg te zuigen.
Via de transparante aanzuigbuis kun je precies zien wat er de vijverstofzuiger in verdwijnt en of er verstoppingen zijn. Een fijnfilterzak zorgt voor een veilige opname van grof vuil en modder. Het vermogen van deze Gardena vijvervulzuiger bedraat 1400W. Hij wordt geleverd met een slang van 4 meter en een afvoerslang van 2 meter.

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor meer specificaties en de laagste actuele prijs van de Gardena SR 1600.

Zie ook: Meer vijver tips
Menu :