Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Bodembedekkers tegen onkruid

Bodembedekkers tegen onkruid

Een bodembedekker is een laagblijvende plant die vaak gebruikt wordt om de aarde tussen struiken en bomen te bedekken. Dat ziet er veel mooier uit, en waar bodembedekkers staan kan geen onkruid meer staan.

bodembedekkers tegen onkruid

Bovendien zorgen bodembedekkers er voor dat het humusgehalte in de grond op peil blijft.

Waar vind je deze bodembedekkers?

Er zijn vele soorten bodembedekkers. Deze kun je allemaal online vinden bij de winkels in het overzicht van beste online winkels om bloemen, planten en bomen te kopen.

Vaak gebruikte bodembedekkers

Wat namen van bodembedekker? De klokjesbloem, het Vergeet Mij Nietje en het Zonneroosje, Ooievaarsbek, Leliegras, Vetkruid, Nagelkruid, Mansoor,.. het zijn allemaal populaire en veel gebruikte bodembedekkers. Ook de aardbei wordt vaak voor dit doel gebruikt. Met als extra voordeel dat hij ook nog eens lekkere vruchten geeft.

Bodembedekker in de schaduw

Als je een bodembedekker zoekt voor een schaduwplek is de Kleine Maagdenpalm (Vinca minor) een aanrader. Dit is een makkelijke bodembedekker die weinig zon nodig heeft. Voor een bodembedekker een goede eigenschap omdat deze planten vaak in de schaduw van bomen en struiken staan.

De Kleine Maagdenpalm komt in verschillende varianten voor. ]Hij is er als de bekende blauwe Vinca minor Bowles maar de Kleine Maagdenpal, is er ook in witte (Alba) en rode (Rubra) varianten.

Alle populaire bodembedekkers zijn met hun eigenschappen in de bovengenoemde webwinkels te vinden. Daar kun je ze ook voordelig online bestellen.

Zie ook: Tips onkruid verwijderen
Menu :