Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » De beste takkenscharen

De beste takkenscharen

Voor iedereen met een tuin is een takkenschaar een handig stuk gereedschap. Niet alleen takken maar ook grove stukken onkruid knip je hiermee zonder moeite weg.


Door de vorm van de takkenschaar kun je makkelijk overal bij.

In het overzicht hierboven vind je de beste takenscharen van merken als Wolf en Gardena. Dit zijn scherpe, maar ook veilige takkenscharen. Deze hebben bijvoorbeeld anti-slip handvatten en stootbuffers die er voor zorgen dat je pols niet belast wordt door de schokken van het knippen.

Verschillende takkenscharen

Je komt in dit overzicht van takkenscharen diverse varianten op de takkenschaar tegen. Hieronder een kort overzicht van verschillende soorten takkenscharen.

Telescooptakkenschaar

Sommige takkenscharen kun je uitschuiven. Als dit nodig is kun je zo'n takkenschaar wat langer maken. Dat kan zo'n 30 centimeter schelen waardoor je makkelijk bij een tak kan die anders buiten bereik is.

Hefboomtakkenschaar

En zo zijn er meer takkenscharen die extra mogelijkheden hebben. De Gardena Comfort hefboomtakkenschaar beschikt bijvoorbeeld over een gepatenteerd 4-traps hefboommeganisme waarmee je ook dikkere takken in maximaal 4 fasen kunt doorknippen.

Aambeeldtakkenschaar

In de Gardena Comfort serie zit ook een andere takkenschaar met een hefboomwerking. Deze beschikt over een gladde trekkende schede, en aluminium hefboomarmen voor betere stabiliteit.

Gardena takkenscharen beschikken over antikleefcoating op het mes. Hierdoor blijven resten van planten en bladeren niet kleven.

In het overzicht eerder in dit artikel vind je de beste takkenscharen van zowel Wolf, Gardena als andere merken.


Onderwerp:
Hierboven informatie over telescoop takkenscharen, aambeeldtakkenscharen, hefboomtakkenscharen en andere takkenscharen. Met goede takkenschaar aanbiedingen.
Menu :