Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Waterornamenten voor tuin, vijver, terras en balkon

Waterornamenten voor tuin, vijver, terras en balkon

Een vijver wordt pas echt mooi door het plaatsen van een waterornament. Door een ornament kan een tuin of vijver ineens een heel andere sfeer uitademen.


Er zijn heel veel waterornamenten te koop. Ornamenten voor de vijver en in de tuin in talloze stijlen. Voor iedere tuin en vijver zijn er daarom volop geschikte water ornamenten te vinden.

Wat zijn waterornamenten?

Waterornamenten zijn gemaakt van heel verschillende materialen.  Je hebt stenen waterornamenten, maar ook kunststof ornamenten van polyserin, een licht materiaal waardoor je de ornamenten makkelijk kunt verplaatsen.

>>> TIP: Hier vind je meer dan 250 waterornamenten hun prijs en alle informatie.

Wie liever voor natuurlijke materialen kiest kan een leistenen waterornament of een natuurstenen waterornament nemen. Ook terrazzo of marmeren ornamenten zijn er volop te krijgen. En houten waterornamenten, vaak in de vorm van een houten kuip.Naast de houten kuip zijn ook de bol en de kruik een populaire vorm van een waterornament. Bolvormige waterornamenten zijn vaak gemaakt van natuursteen of terrazzo.

Je kunt ook kiezen voor een inbouw waterornament. Deze ornamenten plaats je niet in een vijver of in de tuin maar op het terras. Ze bestaan uit enkele antracietkleurige stenen van ruw graniet die je tussen je andere terrastegels plaatst. Met deze ornamenten creëer je één of meerdere kleine fonteintjes op je terras.


Waterornamenten met led-verlichting

Led-verlichting wordt steeds vaker toegepast bij waterornamenten in de vijver en op het terras. Niet verwonderlijk want licht en water zijn een prachtige en sfeervolle combinatie. Bovendien is de moderne led-verlichting erg energiezuinig.

De led-verlichting zorgt er voor dat het stromende water van het waterornament in het donker prachtig uitgelicht wordt.


De vijver, de tuin en het terras hebben we al genoemd, maar diverse waterornamenten zijn ook geschikt voor het plaatsten op een balkon. Deze zijn wat compacter en pompen het water zonder morsen rond.

De mooiste waterornamenten voor tuin, vijver, terras en balkon koop je voordelig bij de beste online vijverwinkels.

Zie ook: Meer vijver tips

Menu :