Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Vijver schoonmaken

Vijver schoonmaken


Voor het schoonmaken van de vijver kun je kiezen voor een schepnet maar ook voor zwaarder materieel. Hier kijken we naar drie manieren om een vijver te reinigen.

Gardena Vario 2 combi-reiniger

Bij de Gardena Vario 2 worden twee netten meegeleverd die heel snel en makkelijk te verwisselen zijn. Het betreft een grofmazig schepnet waarmee je vissen uit het water kunt vissen en een fijnmazig net om de vijver te reinigen van algen, insecten, bladeren en ander vuil.
De Gardena Vario 2 is traploos zwenkbaar en is roestbestendig. De netten zijn in de wasmachine te reinigen.

Wolf Vijvernet WF-M

Met dit druppelvormige Wolf schepnet kun je makkelijk bladeren en ander vuil uit het water vissen. Dit vijvernet past op alle multi-star en vario stelen. Ook met dit net kun je vissen verplaatsen.


Gardena SR 1600 vijver-vuilzuiger

Verplaats maar geen vissen met de SR 1600 vijverzuiger van Gardena, Dit is namelijk een soort stofzuiger. Of eigenlijk is het een stofzuiger want je kunt hem ook als dusnanig op het droge gebruiken.

Maar in eerste instantie is de Gardena SR 1600 vijver-vuilzuiger bedoelt om vijvers, zwembaden en andere natte plaatsen te reinigen. De Gardena SR 1600 wordt geleverd met vier mondstukken, een bodem-mondstuk om modder mee van de bodem te zuigen, een extra breed mondstuk om het restwater mee op te zuigen, een voegen-mondstuk waarbij je op moeilijke plaatsen kunt komen en een draadalgen-mondstuk om draadalsg te verwijderen.


De beide netten kosten iets onder de 25 euro, voor de Gardena vuilzuiger ben je een kleine 200 euro kwijt.

Zie ook: Meer vijver tips
Menu :