Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Siergrassen en bamboe

Siergrassen en bamboe

Bij gras denk je in eerste instantie aan groene velden, maar er is veel meer gras. Siergrassen kunnen een belangrijke rol spelen bij het inrichten van je tuin.Siergras is een grasachtige plant die heel decoratief is. Er zijn vele soorten, vormen en kleuren siergras. Doordat siergras qua vorm sterk  afwijkt van andere planten kun je er goed mee spelen in je tuinontwerp.

Je kunt siergrassen combineren, maar grotere soorten kun je ook als solitaire plant gebruiken. Ook kun je een siergrastuin maken met rotsblokken, kiezels en andere stenen.

Populaire soorten siergras zijn Molinia (pijpenstro), Festuca (zwenkgras), Cortaderia (pampasgras), Miscanthus (prachtriet), Carex (zegge), Stipa (vedergras), Panicum (vingergras) en Pennisetum (lampepoetsergras). Maar de bekendste is wel bamboe, al zullen veel mensen deze plant met dikke hoge stengels niet snel als gras zien.

Bamboe laat zich heel goed combineren met andere siergrassen.

Japans Bloedgras
Een heel speciaal siergras is het Japans Bloedgras (Imperata cylindrica of 'Red Baron'). Deze hele mooie grassoort heeft rode sprieten die een prachtig accent aan de tuin geven.

Sierriet
Naast siergras is er ook sierriet. De bekendste soort sierriet is Chinees riet, een decoratief gewas met pluimen die duidelijk boven het gewas uitsteken.

Alle soorten siergras (en sierriet) vind je in het eerdergenoemde overzicht.
Menu :