Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Schrikdraad als afrastering

Schrikdraad als afrastering

Als je dieren als paarden, kippen of konijnen rond hebt lopen wil je deze natuurlijk wel graag op eigen terrein houden. Specifieke afrastering is daarvoor nodig. Schrikdraad is een veelgebruikte oplossing.


Schrikdraad is een populaire manier om dieren in de eigen tuin of weiland te houden, maar ook om katten en reigers bij een vijver vandaan te houden.

Schrikdraad met of zonder prikkeldraad

Schrikdraad kan alleen worden aangelegd of in combinatie met prikkeldraad. Dit als twee losse draden. Op het prikkeldraad staat dan geen stroom, dat is in Nederland namelijk verboden. Door naast schrikdraad prikkeldraad te gebruiken heeft de afrastering nog steeds nut als de stroom uit staat.

Gevoelig maar ongevaarlijk

Schrikdraad heeft voldoende elektrische spanning om een gevoelige schok af te geven, maar schrikdraad is niet gevaarlijk.

Bij koeien kan de stroom na verloop van tijd worden uitgeschakeld. Koeien leren snel dat ze bij de draad uit de buurt moeten blijven. Paarden laten zich minder makkelijk afschrikken.

Weinig energie nodig

Schrikdraad gebruikt slechts weinig energie waardoor kilometers aan schrikdraad zelfs via een (speciale) batterij gevoed kan worden. Ook kan de stroom van een accu of het stroomnet betrokken worden. Als het adraad echter met struiken of andere begroeiing in aanraking komt neemt het stroomverbruik sterk toe. Ook kortsluiting kan een batterij snel doen leegraken. Een isolator zorgt er voor dat stroom niet via een paal kan weglekken.


Schrikdraad testen

Als je wilt testen of er stroom op schrikdraad staat kun je er even aan voelen (of tegenaan plassen). Dit is echter geen populaire methode. Er zijn echter ook apparaatjes die je zonder dat je er zelf iets van voelt de spanning kunnen meten. Deze vertellen je precies hoeveel spanning er op schrikdraad staat.

Schrikdraad kopen

Alles voor het aanleggen van schrikdraad. Van het draad zelf, tot palen, isolatoren, stroomvoorziening, gereedschap en testers kan online worden gekocht tegen lage prijzen. Kijk hier voor de aanbiedingen van afrastering voor schrikdraad en andere afrastering tegen de laagste prijs.
Menu :