Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Schaduwdoek / zonnedoek

Schaduwdoek / zonnedoek

Een schaduwdoek (ook wel zonnedoek genoemd) is een eenvoudige variant op het zonnescherm. Een schaduwdoek is veel goedkoper en veel makkelijker te bevestigen dan een zonnescherm.Ten opzichte van een parasol heeft het schaduwdoek het voordeel dat het geen poot heeft die altijd in de weg zit.

 En een schaduwdoek kan de grootte en vorm hebben die jij wenst. Je hebt bijvoorbeeld rechthoekige schaduwdoeken en vierkante schaduwdoeken, maar een driehoekig schaduwdoek wordt vaak gebruikt.

Schaduwdoek op maat

Er is vrijwel altijd wel een schaduwdoek te vinden die aan jouw wensen van vorm en afmetingen voldoet. Maar een schaduwdoek op maat is ook mogelijk.

Schaduwdoek harmonica

Harmonica schaduwdoeken zijn luxere zonnedoeken dan de eenvoudige schaduwdoeken die je met halen bevestigd. Een harmonica schaduwdoek worden vaak in een houten constructie gespannen. Ze zijn dus niet zo flexibel als een los schaduwdoek.


De harmonica schaduwdoeken kunnen via een katrol open en dicht geschoven worden. Deze vorm van een schaduwdoek komt dus dicht in de buurt van een gewoon zonnescherm.


Waterdichte schaduwdoeken

Als je ook bij regen buiten wilt kunnen zitten (zonder nat te worden) is een waterdicht schaduwdoek aan te bevelen. Lang niet alle schaduwdoeken houden regen tegen. Let hier dus op bij de aanschaf als je daar prijs op stelt.

In het overzicht hierboven kun je ook deze waterdichte schaduwdoeken vinden.
Menu :