Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Verticuteermachines en verticuteren

Verticuteermachines en verticuteren

Mos is een ramp voor ieder gazon. Als je niet uitkijkt wordt het gras steeds meer verdreven door mos. Gelukkig is er een manier om van dat mos af te komen en gras beter te laten groeien: Verticuteren.


Hier lees je informatie over verticuteren, verticuteermachines en ander verticuteergereedschap.

Beste verticuteermachine kopen

Kijk voor een overzicht van het beste vericuteergereedschap en verticuteermachines bij de aanbevolen tuinwinkels op Beste Verticuteermachine Kopen. Je vind daar ook de verticuteermachine top 10.

Wat is verticuteren?

Verticuteren is het verwijderen van mos uit een gazon met een hark of een soort maaimachine. Dit verticuteergereedschap zorgt er niet alleen voor dat het mos verdwijnt (terwijl het gras netjes blijft staan), maar zorgt er ook voor dat het gras meer licht, lucht en water krijgt en dat de wortels van het gras meer ruimte krijgen om te groeien. De verticuteermachine verwijdert het dode en weggetrokken materiaal.

Verticuteren met een verticuteermachine

Verticuteren kan met een verticuteerhark maar voor het betere verticuteerwerk is er de verticuteermachine. Deze zijn vaak handmatig, maar voor grote gazons zijn er elektrische verticuteermachines.


Deze elektrische verticuteermachines verwijderen via een systeem van tegengesteld draaiende veren op een efficiƫnte manier het mos en de viltlaag uit het gazon.

Hee goede verticuteermachines zijn die van Gardena, Flymo en Wolf.

Kijk voor een overzicht van het beste vericuteergereedschap en verticuteermachines op het bovenaan genoemde Beste Verticuteermachine Kopen.
Menu :