Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Grasmaaiers en maaimachines

Grasmaaiers en maaimachines


Wie bij het tuincentrum naar een nieuwe grasmaaimachine gaat kijken ziet daar maar een handjevol maaimachines staan. Vooral het assortiment handmaaiers is meestal bedroevend.

Online vind je een enorm assortiment aan grasmaaiers

In feite is het aanbod aan grasmaaiers veel groter, maar de tuincentra kunnen er slechts enkele plaatsen. Gelukkig is er internet waar wel onbeperkt schapruimte is om alle beschikbare grasmaaimachines uit te stallen.

Gardena en Wolf zijn de meerst populaire merken voor een grasmaaimachine. Of je nu een elektrische grasmaaimachine of een handmaaier zoekt. Maar er zijn meer goede merken.

>>> TIP: Kijk op Beste Grasmaaier Kopen voor de beste grasmaaiers, de goedkoopste aanbieders en de grasmaaier top 10.

Handmaaier

Er zijn verschillende soorten grasmaaiers. Ten eerste de oude trouwe handgrasmaaier. Deze handmaaier is licht, handzaam en goedkoop. Bij de tuincentra is deze handmaaier al bijna verdwenen, maar als je in bovenstaand overzicht kijkt blijft dat Gardena en Wolf nog volop handmaaiers maken.

Elektrische grasmaaier

De tweede grasmaaier is de elektromaaier. Deze elektrische grasmaaier maait erg licht het gras maar heeft als nadeel dat er altijd een snoer aan vast zit (zolang je deze er niet afmaait). Dat beperkt je flink in je bewegingsvrijheid. Die kabel belandt snel onder de grasmaaier.Accumaaier

Daarom zijn er nu ook accumaaiers. Deze oplaadbare grasmaaiers hebben een eigen accu waardoor er geen snoer nodig is onder het maaien. Je moet er alleen af en toe aan denken de maaier op te laden. Oplaadbare grasmaaiers hebben wel weer een nadeel. Ze zijn een stuk duurder dan een elektrische grasmaaier met een snoer.

Benzinegrasmaaier

Een vierde soort grasmaaier is de benzinegrasmaaier of motorgrasmaaier. Deze beschikt over een benzinemotor en is in feite een voorloper van de elektrische grasmaaier. Deze laaste vervangt langzamerhand de benzinemaaier. Alleen voor de grote grasmaaiers waarop je al tuinierend rondrijdt zijn nog interessant als benzinegrasmaaier.

Robotmaaier

Een geheel nieuwe soort grasmaaier is de robotgrasmaaier. Deze elektrische grasmaaier rijdt geheel zelfstandig en volstrekt willekeurig rondjes door de tuin terwijl hij het gras kort houdt.

Zie ook: Meer grasmaaier tips
Menu :