Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Automatische tuinsproeier (sprinkler installatie tuin)

Automatische tuinsproeier (sprinkler installatie tuin)

Geen zin om op droge zomeravonden iedere keer de tuin te sproeien? Laat dat dan automatisch gebeuren. Bijvoorbeeld 's nachts.


Een automatisch sproeisysteem (sprinkler installatie) voor de tuin is niet zo duur en ingewikkeld als je denkt.

Te programmeren watertimer

Voor een euro of 60 heb je al een automatische watertimer die je op de kraan plaats. Deze bevat 15 programma's die je helemaal zelf kunt instellen. Zo bepaal je zelf waar en wanneer het "regent" in je tuin.

Uit te breiden met tuinslangen, verdeelstukken en sproeiers

Natuurlijk ben je er niet met een watertimer alleen. Er zijn slangen, verdeelstukken en sproeiers nodig om het water op de juiste plaats te krijgen. Maar ook dit kost vrij weinig geld. Een verdeelstuk met 4 aansluitingen kost nog geen tientje (link hieronder), tuinslang is zeer goedkoop en ook een sproeier is een eenvoudig apparaatje dat weinig geld hoeft te kosten.

Eventueel met pomp

Zelfs op kraanwater kun je bezuinigen met je beregeningssysteem. Grenst je tuin aan een sloot? Overweeg dan de aanschaf van een eenvoudige pomp en gebruik deze als beginpunt van het sprinkler systeem in je tuin.


Alle onderdelen voor een sproeisysteem en hun prijzen kun je vinden bij de winkels uit het overzicht aanbiedingen sprinklersystemen tuin.
Menu :