Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Opblaasbaar zwembad en zwembaden met frame

Opblaasbaar zwembad en zwembaden met frame

 
Een zwembad in de tuin? Nee, zo exclusief is dat niet meer. Voor een paar honderd euro koop je tegenwoordig een zwembad met een doorsnede van 4 a 5 meter. Plonsen met de hele familie!

Deze zwembaden nemen naar de zomer geen ruimte in

Intex, Speedy Pool en Gre zijn de bekendste aanbieders van zwembaden die als je ze gebruikt makkelijk in de tuin kunnen worden geplaatst, en die als je ze niet gebruikt nauwelijks ruimte innemen omdat deze zwembaden aan het eind van de zomer opgevouwen en weggelegd kunnen worden.

Zwembad met frame

De grote zwembaden zoals we ze hierboven noemen werken met een frame. Met buizen en een waterdicht doek zet je als het ware een tent op die je vol met water laat lopen. Daarnaast zijn er zwembaden die zichzelf vormen als je ze met water vult. Deze plastic zwembaden hebben een bovenrand die je met lucht vult. Als je het water er in laat lopen komt deze rand omhoog en krijgt het zwembad zijn vorm.

Heel veel water

Deze zwembaden bevatten een enorme hoeveelheid water. Afhankelijk van de grootte varieert dat van zo'n 2.000 liter (voor een opblaasbaar zwembad met een doorsnede van 2 meter) tot meer dan 30.000 liter voor een groter zwembad. Deze zwembaden laat je dan ook niet iedere avond leeglopen. Met een eenvoudige pomp (die het water in beweging houdt) met filter en chloortabletten moet het water dan ook gezond gehouden worden.


Hier alle informatie over deze zwembaden
Menu :