Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Droogmolens en droogrekken

Droogmolens en droogrekken

In de zomer lekker snel je was laten drogen. Dat kan met een droogmolen of met het eenvoudigere alternatief, het droogrek.


Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten bij het kopen van een droogmolen of droogrek?

>>> TIP: Kijk hier voor de beste droogmolen, droogrekken en hun prijs

Droogmolens

Aan een droogmolen kun je heel veel was kwijt. Grote hoeveelheden kleding, maar ook lakens kun je wijd uit hangen. Het wasgoed vangt volop wind en kan door de wind draaien waardoor steeds andere kledingstukken in de zon komen te hangen.

Dit zijn droogmolen allemaal voordelen van een droogmolen ten opzichte van een droogrek. Het nadeel van een droogmolen is dat je deze niet zomaar in de grond kunt plaatsen. Voor een stevige verankering van de wasmolen in de grond is een betonanker nodig. Deze zijn niet duur (nog geen 10 euro) maar je moet ze wel ergens in de grond slaan. De droogmolen heeft dus een vaste plek nodig, of je tuin gaat er uit zien als een gatenkaas.


Let bij het kopen van een droogmolen niet alleen op de rijkwijdte maar ook op de drooglengte. Dit laatste is de hoeveelheid wasgoed die je op de droogmolen kwijt kunt. 40, 50 en 60 meter zijn de meest voorkomende drooglengtes.


Droogrekken / Wasrekken

Droogrekken heb je in meerdere vormen. je hebt wasrekken die je aan de muur of aan een deur hangt, en je hebt droogrekken die zelf kunnen staan. Deze laatste droogrekken zijn vooral op de camping erg populair. Je weet dat je ze overal kwijt kunt.

Droogrekken zijn altijd inklapbaar. Het meest gangbaar zijn de modellen die op poten staan. Ook heb je droogrekken in een V-vorm waarbij de hangruimte meteen als poten dienst doen. Dat is steviger, maar bij deze wasrekken blijft er veel minder ruimte over om de was op te hangen.


Een voordeel van een droogrek ten opzichte van een droogmolen is dat je een droogrek bij nat of koud weer ook binnen kunt gebruiken. Een droogmolen moet altijd buiten staan. Ook neem je een droogmolen niet makkelijk mee en kun je hem niet zomaar overal stevig in de grond kwijt.

Merken droogrekken en droogmolens

Populaire merken droogmolens en droogrekken zijn Brabantia, Tomado, en Leifheit.

Kijk bij de link bovenaan voor alle goede droogmolens, droogrekken en hun prijs
Menu :