Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Tuin als woonkamer

Tuin als woonkamer

Je ziet het steeds vaker, een interieur dat vanuit de kamer, via de schuifpui, doorloopt in de tuin. Zo krijg je in de zomer één grote leefruimte.


Hier wat tips voor de tuin als verlengstuk van de woonkamer.

Een comfortabele loungeset

Bij een tuinkamer hoort natuurlijk een heerlijk comfortabele loungeset. Een mooie hoekbank, fijne stoelen, een hocker. Of hou het iets meer bescheiden. Maar bezuinig nooit op het zitcomfort. Zo'n loungeset nodigt uit tot heerlijke lange zomerse avonden buiten.


Gebruik woonaccessoires

Gebruik woonaccessoires voor een huiselijke sfeer op het terras en in de tuin. Vaasjes, kaarsen, sierflessen, dienbladen, je kunt het allemaal ook buiten gebruiken.


Een mooie tuinposter

Tegenwoordig kun je heel voordelig prachtige tuinposters tuinschilderijen kopen, ook wel tuinschilderij, schuttingdoek of tuindoek genoemd. Met een mooie professionele afbeelding of met een eigen foto in groot formaat. Dankzij een speciale coating kan een goede tuinposter het hele jaar in weer en wind hangen. Om de prijs hoef je het niet meer te laten. En in een echte tuinkamer horen natuurlijk één of meer foto's te hangen.

Durf kleur te gebruiken

Het mag in de zomer buiten best wat kleuriger dan binnen in huis. Gebruik felgekleurde kussens en accessoires voor een zomerse tint aan de inrichting van je tuinkamer. Kleurige sierkussens staan prachtig in een loungebank.


Buiten koken

Verhuist in de zomer ook de keuken mee naar buiten? Er zijn volop prachtige buitenkeukens te koop. Van heel uitgebreid (en duur) tot wat meer eenvoudige barbecue-varianten. Zowel eenvoudige als uitgebreide buitenkeukens koop je bij goede barbecuewinkels.

En buiten eten

Buiten eten kan natuurlijk met het bord op schoot in de loungeset, maar helemaal sfeervol wordt het buiten wonen met een mooie eettafel voor buiten. Bij de experts in tuinmeubelen kom je prachtige eettafelsets voor buiten tegen. Ook heerlijk om 's avonds aan na te tafelen of om met het hele gezin buiten een spelletje te spelen.


Een overkapping

Als je je terras overkapt krijg je er echt een woonruimte bij. Bovendien staan je meubels en accessoires droog zodat je woonaccessoires, kaarsen, kwetsbare meubelstukken en kussens gewoon buiten kunt laten. Bij Klusveiling, Solvari en andere offertesites kun je gratis en vrijblijvend offertes van aanbieders van een veranda of overkapping aanvragen.


Hier kun je trouwens ook offertes aanvragen voor een schuifpui om huis en tuin met elkaar te verbinden.
Menu :