Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Bladblazers en bladzuigers. Tips en informatie.

Bladblazers en bladzuigers. Tips en informatie.

De herfst is een sfeervol jaargetijde, maar als de blaadjes echt gaan vallen kan je tuin en terras al snel bedolven raken onder een dikke laag bladeren. Dat betekent harken. Maar bij grotere tuinen met veel bomen is er soms niet tegenop te harken. Er is dan zwaarder materieel nodig, in de vorm van een bladblazer of bladzuiger.


Wij kijken hier naar bladblazers, bladzuigers en hakselaars. Je kunt hier lezen over de mogelijkheden van deze elektrische apparaten en we geven tips en informatie waar rekening mee te houden als je een bladblazer of bladzuiger koopt.

We onderscheiden bladblazers en bladzuigers, maar in de praktijk is het onderscheid er niet altijd. Veel van deze apparaten kunnen namelijk zowel blazen als zuigen en zijn dus een bladblazer en bladzuiger in één.

Goedkoop een goede bladblazer kopen.
Er zijn diverse merken die goede bladbazers / bladzuigers maken. Bijvoorbeeld Flymo, Hitachi, Bosch, Skil, Black & Decker en Einhell. Wil je weten wat een goede maar voordelige bladblazer kost, kijk dan bij de aanbiedingen van bladblazers en bladzuigers, je komt daar aanbiedingen van bladblazers van al deze merken tegen.

Bladblazers
Met een bladblazer kun je al het blad en ander tuinafval op een grote hoop blazen. Zo kun je deze makkelijk met een bladhark verzamelen en op een compasthoop of in een biobak deponeren. Een bladblazer is vooral handig als je een grote tuin met veel bladeren hebt.

Bladzuigers
Een bladzuiger is een soort stofzuiger voor de tuin. Bladeren en ander tuinafval belanden in een zak. Hierbij is het handig dat bladzuigers over een zogenaamde hakselaar functie beschikken. Hakselen houdt in dat al het afval wordt vermaken. Hierdoor kan er circa tien keer meer in de afvalzak die daardoor niet zo snel vol is.

Zoals we al aangaven zijn bladblazers en bladzuigers vaak gecombineerd in één apparaat. Via een schakelaar kun je dan kiezen tussen zuigen en blazen. Een gecombineerde bladblazer/bladzuiger is een aanrader omdat je dan eerst de bladeren op een hoop kunt zuigen en ze dan in één keer kunt opzuigen.

Elektrische bladblazer of benzineblazer
De meeste bladblazers / bladzuigers zijn elektrische bladblazers. Deze hebben veel voordelen ten opzichte van een bladblazer met een benzinemotor. Ze zijn lichter, hebben minder onderhoud nodig, zijn makkelijker in het gebruik en maken minder herrie. Het voordeel van een  bladblazer met benzinemotor is hun hogere blaaskracht en zuigkracht. Je hebt ze met een 2-takt en met een 4-takt motor.

Elektrische bladblazers zijn er in versie met een stroomsnoer en met een accu.


De capaciteit van bladblazers
De capaciteit van een elektrische bladblazer wordt uitgedrukt in Ampère per uur (Ah). Een blazer/zuiger met een capaciteit van 2Ah kan twee keer zo lang stroom leveren als één van 1Ah. de kracht van de accu is ook van belang. Hoe meer volts hoe krachtiger.

Een ander soort capaciteit van de bladblazer is de blaascapaciteit. Deze wordt vreemdgenoeg uitgedrukt in kilometers per uur. Hoe hoger hoe krachtiger.

De zuigcapaciteit van bladzuigers (ook wel tuinzuigers genoemd) wordt in liters per uur uitgedrukt. Hoe meer liters er in een uur kunnen worden opgezogen hoe krachtiger de bladzuiger is.

Geluidsniveau van een bladblazer
Heel belangrijk voor je buren is het geluidsniveau van bladblazers / bladzuigers. Dit wordt uitgedrukt in decibels waarbij iedere 3dB een verdubbeling betekent. Het geluidsverschil tussen een blaser met 90 dB en 93 dB lijkt heel klein, maar in werkelijkheid maakt de tweede dubbel zo veel herrie als de eerste bladblazer.

Kijk voor goede bladblazers voor weinig geld bij de online winkels uit het overzicht beste winkels om tuingereedschap te kopen.
Menu :