Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Heggenschaar, elektrisch of handmatig

Heggenschaar, elektrisch of handmatig

In menig tuin is de heggenschaar een noodzakelijk stuk gereedschap. In menig tuin is immers een heg te vinden, en die krijg je alleen mooi strak met een echte heggenschaar.


Of dat nu een handschaar is of een elektrische heggenschaar is minder belangrijk. Wel is de elektrische heggenschaar een stuk plezieriger in het gebruik.


Bij een handmatige heggenschaar moet je heel wat meer kracht gebruiken, en ook moet je telkens de heggenschaar in de juiste knippositie brengen. Een model met een verstelbare hefboomarm is dan ook handig. Met deze heggenschaar werk je makkelijker op grotere hoogte en hoef je minder kracht te zetten.

Bij het kopen van een elektrische heggenschaar moet je ook een keuze maken. Ga je voor een heggenschaar met accu of een elektrische heggenschaar met een stroomdraad. Het nadeel van de laatste is duidelijk, Zo'n snoer is snel per ongeluk doorgeknipt. Ook is zo'n heggenschaar altijd gebruiksklaar, mits er een stopcontact in de buurt is.

Met een elektrische heggenschaar met accu heb je daarentegen meer bewegingsvrijheid. Een derde soort heggenschaar is de heggenschaar op benzine. Deze wordt echter zelden voor thuisgebruik gekocht.

Een heggenschaar aanschaffen? Kijk dan bij de beste en voordeligste online tuinwinkels.

Menu :