Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » , » Grasmaaiers en maaimachines

Grasmaaiers en maaimachines


Wie bij het tuincentrum naar een nieuwe grasmaaimachine gaat kijken ziet daar maar een handjevol maaimachines staan. Vooral het assortiment handmaaiers is meestal bedroevend.


In feite is het aanbod aan grasmaaiers veel groter, maar de tuincentra kunnen er slechts enkele plaatsen. Gelukkig is er internet waar wel onbeperkt schapruimte is om alle beschikbare grasmaaimachines uit te stallen.

Gardena en Wolf zijn met afstand de beste merken voor een grasmaaimachine. Of je nu een elektrische grasmaaimachine of een handmaaier zoekt. Hier het aanbod aan grasmaaiers van beide merken.

Handmaaier, elektromaaier of accumaaier
Er zijn verschillende soorten grasmaaiers. Ten eerste de oude trouwe handgrasmaaier. Deze handmaaier is licht, handzaam en goedkoop. Bij de tuincentra is deze handmaaier al bijna verdwenen, maar als je in bovenstaand overzicht kijkt blijft dat Gardena en Wolf nog volop handmaaiers maken.

De tweede grasmaaier is de elektromaaier. Deze elektrische grasmaaier maait erg licht het gras maar heeft als nadeel dat er altijd een snoer aan vast zit (zolang je deze er niet afmaait). Dat beperkt je flink in je bewegingsvrijheid. Die kabel belandt snel onder de grasmaaier.Daarom zijn er nu ook accumaaiers. Deze oplaadbare grasmaaiers hebben een eigen accu waardoor er geen snoer nodig is onder het maaien. Je moet er alleen af en toe aan denken de maaier op te laden. Oplaadbare grasmaaiers hebben wel weer een nadeel. Ze zijn een stuk duurder dan een elektrische grasmaaier met een snoer.

Benzinegrasmaaiers en robotgrasmaaiers
Een vierde soort grasmaaier is de benzinegrasmaaier of motorgrasmaaier. Deze beschikt over een benzinemotor en is in feite een voorloper van de elektrische grasmaaier. Deze laaste vervangt langzamerhand de benzinemaaier. Alleen voor de grote grasmaaiers waarop je al tuinierend rondrijdt zijn nog interessant als benzinegrasmaaier.

Een geheel nieuwe soort grasmaaier is de robotgrasmaaier. Deze elekrische grasmaaier rijdt geheel zelfstandig en volsterkt willekeurig rondjes door de tuin terwijl hij het gras kort houdt.
Menu :