Informatie over alles dat met de tuin te maken heeft

Home » » Automatisch vissen voeren

Automatisch vissen voeren


Heb je niet altijd tijd om de vissen in je vijver of aquarium te voeren? Of vergeet je het vissen voeren gewoon te vaak? Denk dan eens aan een automatische visvoerdispenser / voederautomaat.

Zo'n voederautomaat voor de vijver of aquarium is instelbaar via een ingebouwde klok. Je kunt de vissen op bepaalde tijden laten voederen. Daarbij kun je meerdere voertijden per dag instellen. Via voederintervallen en afgemeten porties is afgescheiden voerbakjes kun je je vissen zo over de hele dag verspreid een uitgekiende portie voer geven. Handmatig bijvoederen kan altijd via een druk op de daarvoor bestemde knop.


Veel voederautomaten / visvoerdispensers voor aquarium of vijver werken op batterijen, maar voor buiten kun je ze ook op zonneenergie laten werken. Daarvoor is de visvoerautomaat dan voorzien van een klein zonnepaneel. Ideaal voor bij de vijver want zo heb je nooit te maken met lege batterijen.

Zo'n voederautomaat voor vijver of aquarium is reuze handig voor als je op vakantie gaat of vaak van huis bent. Maar ook voor dagelijks gebruik is het erg plezierig vooral als de vissen dagelijks kleine porties visvoer nodig hebben. Kijk voor goede maar voordelige voederautomaten / visvoerdispensers bij de beste winkels met vijverproducten.
Menu :